22 april 2023
10:45

Munkedals IF F13-14

Referat: Herrestads AIF F10 - Munkedals IF F13-14

Då var 2:a matchen för säsongen avklarad och det var HAIF som stog för motståndet. I dag hade vi lånat in Stina.J och Emelia från F-11/12 laget.
Målvakter för dagens match är Wilda (de 2 första halvlekarna) och Alice (sista halvleken).

Vi startar matchen bra, vi ligger på och pressar, HAIF tillåts endast sporadiskt att komma på anfall. Ju längre halvleken går så får vi lite problem med HAIFmålvaktens långa utsparkar, men innan halvleken är slut så har vi gjort 2 mål och leder med 0-2.
I paus pratar vi om att fortsätt med spelet som vi har och att vi måste få koll på målvaktens utsparkar.

Andra halvlek startar och vi har hamnat på hälarna, vi är sena in i kamperna om bollen och HAIF pressar på. HAIF gör 2 mål i första halvan av halvleken. När vi närmar oss slutet av halvleken så börjar vi ta över och lyckas med att pressa in ett mål innan domaren blåser av halvleken. Ställningen är nu 2-3.
I paus pratar vi om att i sista halvleken så ska vi spela som i första och andra halvan av andra halvlek. Vi pratar även om vikten att inte tjuvrusa mot bollhållaren uta "styra" ut mot kant och komma snett emot för att inte bli ett "rundningsmärke".

När tredje halvlek startar så är vi på tårna, vi ligger på och pressar, men vi lyckas inte få in bollen i mål. Passningsspelet är bra och vi byter kant och pratar/hjälper varandra. Precis i slutet av halvleken får HAIF en frispark (är det en frispark så borde vi haft flera frisparkar innan i lägen nära mål) utanför straffområdet. Det är en riktigt fint slagen frispark som sitter i krysset och otagbart för Alice i målet. Direkt efter avspark så blåser domaren av matchen och det slutar 3-3.

Nu laddar vi om för derby mot Svarteborg på tisdag.